Mid Season Invitational: Vier League of Legends teams door naar halve finale

img
Mei
15

Afgelopen weekend werden de laatste groepswedstrijden gespeeld in de League of Legends Mid Season Invitational 2017. De MSI zit tussen de Spring en Summer split en wordt door Riot Games georganiseerd. De Spring winnaars komen uit 13 verschillende regio’s, waaronder Europa, Noord Amerika, Zuid Korea, China, Taiway/Hongkong/Macau, Brazilië, Latijns Amerika Noord, Latijns Amerika Zuid, Turkije, Oceanië, Rusland, Japan en Zuidoost Azië. Via de play in en de groepsfase zijn we nu aangekomen in het laatste gedeelte van MSI 2017.

Uit de groepsfase zijn vier teams naar voren gekomen die verder gaan strijden in de halve finale. SK Telecom T1, Flash Wolves, Team WE en G2 Esports gaan strijden in een best of 5 halve finale om een plek in de finale. Vrijdag 19 mei start starten SK Telecom T1 en Flash Wolves in de eerste halve finale de winnaar gaat het opnemen tegen de winnaar uit de halve finale op zaterdag. Zaterdag 20 mei zullen dan Team WE en G2 Esports het gaan uitmaken wie uit de best of 5 als winnaar uit de bus komt voor de andere plek in de finale.

Grootste favoriet is nog altijd SK Telecom T1, en dat lieten ze in de groepsfase ook weer zien door 8 van de 10 wedstrijden te winnen over de afgelopen week. Team WE werd tweede met 7 gewonnen wedstrijden tegen 3 verloren wedstrijden. G2 Esports en Flash Wolves hadden het allebei een stuk lastiger met beide 6 verloren wedstrijden. Flash Wolves wist zich te handhaven tegen TSM en zo toch een plek te behalen in de halve finale. Eerder versloeg G2 Esports al verrassend TSM waardoor TSM na ook het verlies tegen Flash Wolves geen kans meer kon maken op de halve finale.

De strijd gaat dus op 19 mei verder in Rio Arena in Rio de Janeiro, Brazilië. De teams vechten om een deel uit de prijzenpot van 250.000 dollar en nog eens 25% van de omzet die wordt gegenereerd door de verkoop van de Conqueror Karma en de the Conqueror ward skin. De nummers 5 tot en met 13 weten ondertussen al wat ze krijgen uit deze pot.

Verdeling prijzenpot en stand in MSI 2017:
#1: (40% van prijzenpot)
#2: (20% van prijzenpot)
#3: (10% van prijzenpot)
#4: (10% van prijzenpot)
#5: Team SoloMid (5% van prijzenpot)
#6: GIGABYTE Marines (5% van prijzenpot)
#7: BAU SuperMassive (2,5% van prijzenpot)
#8: RED Canids (1,5% van prijzenpot)
#9: Lyon Gaming (1,5% van prijzenpot)
#10: LG Dire Wolves (1,25% van prijzenpot)
#11: Virtus.pro (1,25% van prijzenpot)
#12: Rampage (1% van prijzenpot)
#13: Isurus Gaming (1% van prijzenpot)

Wie gaat er MSI 2017 winnen ?

View Results

Laden ... Laden ...

You must be logged in to post a comment.