ESL Benelux Championship: 2017 Zomer editie staat voor de deur

img
Mrt
22

ESL Benelux Championship gaat binnenkort weer van start met de 2017 zomer editie. Net als voorgaande jaren zal er weer worden gestreden over drie games, Counter Strike Global Offensive, League of Legends en Hearthstone. De beste vier teams of spelers uit de 2016 winter editie zijn automatisch geplaatst voor de komende editie. De vier teams of speler daaronder gaan het uitvechten in de playoffs tegen vier teams uit de kwalificaties.

De winnaars van de vorige editie:
Counter-Strike:global offensive: LowLandLions
League of Legends: Lachende Gerda’s
Hearthstone: lbdutchboy

Deze kwalificaties gaan vanaf 3 april van start, gevolgd door verschillende speeldagen per game. Per game kun je nu al inschrijven op de volgende websites van ESL Gaming. Wil je dus meedoen met je team of als Hearthstone speler wees er dan snel bij.

Counter Strike Global Offensive: http://pro.eslgaming.com/benelux/summer-2017/counterstrike/qualification/
League of Legends: http://pro.eslgaming.com/benelux/summer-2017/leagueoflegends/qualification/
Hearthstone: http://pro.eslgaming.com/benelux/summer-2017/hearthstone/qualification/

Na de kwalificaties vinden dan de kwalificatie playoffs tussen de vier teams of spelers uit de vorige editie en de vier beste teams of spelers uit de kwalificaties plaats. De playoffs vinden vanaf 17 april plaats. De beste vier teams gaan door naar de groepsfase waar ook de beste vier teams of spelers uit de voorgaande editie zullen worden toegevoegd. Acht teams of spelers gaan dan de strijd aan in de groepsfase voor de laatste vier plekken in de finale. Vanaf begin mei gaat de groepsfase van start, de groepsfase duurt zeven weken en zal tot midden juni duren.

rsz_1esl_finals

Daarna volgt de finale in de Amsterdam Arena, een datum hiervoor is nog niet bekend. In de finale zullen vier teams (CSGO en LoL) en vier spelers (Hearthstone) gaan strijden om de prijzenpot. De prijzenpot zal ditmaal uit 12.500 euro bestaan waarbij gezegd moet worden dat voor 5500 euro naar het beste CS:GO team gaat, 5500 euro naar het beste League of Legends team gaat en 1500 euro naar de beste Heartstone speler gaat.

You must be logged in to post a comment.